Skip to main content

Vóór alles dat het leven mooier en leuker maakt! Bij Oilily zorgen ze dat alles wat zij maken hieraan bijdraagt, de collecties zijn niet alleen mooi maar zorgen ook voor een glimlach. Dit doen ze door met veel zorg en creativiteit aan de prachtige ontwerpen verrassende details toe te voegen. Van een mooi knoopje op een onverwachte plek, een grappige quote aan de binnenkant van een jas, tot borduursels in glittergaren en verstopte fantasiebeesten op een mouw. Schoonheid zit hem in het geheel of juist in de details.

De kleding wordt niet alleen met veel oog voor detail ontworpen, ze letten we ook op het duurzame aspect in mode. Waarvan het gemaakt wordt, waar het gemaakt wordt en door wie het gemaakt wordt. Zo wordt er waar mogelijk gebruik gemaakt van gerecycled polyester, biologisch Katoen en gecertificeerd wol. Ze streven naar wol met geen of minimale menging met andere stoffen. Zodat als een kledingstuk dan niet gedragen wordt het wel weer een goede bron is als nieuwe grondstof. Ze vinden het aller belangrijk dat je echt blij wordt van hun kleding, want dan draag je deze vaak en lang en geef je het door of verkoop je het. Dan is kleding pas echt duurzaam.

De kleding wordt voor het overgrote deel in Europa gemaakt dit zorgt voor een lage uitstoot van CO2 tijdens het transport en productieprocessen die aan strenge Europese milieu eisen  moeten voldoen. Daarnaast werken ze met vaste leveranciers, zo hebben ze de beste controle over wie het maakt en dat dit onder goede omstandigheden gebeurt. Daarnaast maken ze nog vaak gebruik van ambachtelijke technieken waarbij nauw samengewerkt wordt met vakmensen uit landen die bepaalde naai- of borduurtechnieken nog beheersen.